Home / Best Of / Si te pranohemi ne adsense me nje blog te ri

Si te pranohemi ne adsense me nje blog te ri

Si te pranohemi ne adsense me nje blog te ri
Po e hapi kete postim ketu me shpres qe ndonjerit nga uebmasteret Shqiptar ti ndihoj dhe ta kete me
te lehet lundrimin per aprovim ne adsense. Por s’pari dua te citoj se adsense eshte program monetize qe
ofrohet nga google / Google Adesene ” pra eshte cpc costo per clic ” qe sherben per shqaqjen e banereve ” reklamave ne faqen tuaj”.
ka me mira bloger shqiptare qe nuk ja dalin te ken rezultate pozitive per aprovim te blogit te tyre ne adsense ” dhe me kete tutorial dua te ju vi ne ndihm”
sa do pak qe te ju jap infromacion me aq sa kam njohuri une rreth google adsense.

QFARE DUHET TE BEJM PER APLIKIM NE ADSENESE DHE APROVIM NE GOOGLE ADSENSE?
HAPI I PARE , duhet ta pergatisim nje blog me mbi 90 postime kjo vlen per perdoruesit Blogerve Blogger/ Blogspot , ndersa per platfarmen
wordpress me mbi 30 postime mund te aplikoni per adsense. Persa i perket Postimeve besoj se jam i qarte dhe
kjo eshte besoj e kuptueshme per te githa pra siq e tham per numrin e postimeve. Por nuk jam vetem keto
ka plote gjera tjera qe duhet te bejm.
tani do te mundohem te sqaroj ne detaje disa nga rregullat baze.

1 Se pari duhet te rregullojm copyright ” pse e them ta rregullojm copyright” copyright eshte
ne kundershtim me politikat e google adsense, pra nese ndonjeri nga ne eshte duke marr nje artikull
nga nje bloge tjeter dhe me pas ate artikull “nje bloger e poston ne blogun e tij ai blog nuk do te pranohet ne adsense”
besoj se jam i qarte ne kte pike .
2 gjdo blogger qe merr foto nga interneti , ato foto duhet qe ti riemeroj , ndersa madhesin e fotos
mund ta rrit ose ta zvogloj ne permasa.
shembull nese marrim nga interneti nje foto me kte emer “itshqip” kete me pas e riemrojm ne “itmyteam” ose ndonje emer apo numer dhe emer “itshqip123″.
dhe ne qoft se ky foto ka permasat 800 x 800 pra pasi e kemi rakarkuar i bejm resize madhesise se
fotos nga origjinali qe eshte 800 x 800 ne 802 x 798 , per imazhet kete strategji ndjek une.

3 gjera tjeter baze eshte te krijoni 4 ose 5 ose me shum kategori ne faqen tuaj.
(zgjedhja e kategorive dhe numri i kategorve varet nga adminet e blogeve).
shembull : kategorit mund ti ken keto emra ” Teknologji , Wallpaper , Moble app , Siguri PC , Fito para..
keto qe ceka me larte jan vetem si ilustrim qe do te ju sherbej si njouri shtese.
Para se te aplikoni ne adesense.

4 krijimi i Faqeve < Privacy Policy , Disclaimer , About Us , Conctat Us , jan gjerat elementare qe
gjdo blogeri i duhet ti kete ne faqen e tij.

5 copyright All Right Resereved ne Fund te faqes Eshte e Deyrueshme qe ta keni ne faqen tuaj , pra per aq sa kam une njohuri eshte kusht
nga google adsense qe ta keni edhe kete ne blogin tuaj ( kjo eshte ne Fund te Faqes – dhe shkruhet ne template , Theme ).

6 nje tejeter rregull baze qe konsiderohet nga google adsense eshte te jepni nje pershkrim te shkurter per ju ne
blogin tuaj , ( info rreth jush ).

7 Kategorit baze te blogi i juaj duhet qe tpakten minimun te ken rreth 5 – 7 postime ose me shum.

8 Postimet Vetem tituj dhe paragrafe nuk pranohen , ato duhet ti pasurojm me tekst dhe foto dhe ne disa raste
edhe video . Varesisht nga temat qe hapim ne nje artikull te caktuar mund te postojm foto dhe video ne nje artikull ta caktuar.

9 Bloget qe permbajn vetem video dhe foto , pra qe jan video dhe foto pa tekest nuk pranohen.
10 blogi i juaj duhet te gezoj trafik , dhe te kete te paten 6 muaj vjetersi.
por ndodh qe kjo nuk eshte rregull baze per disa bloge qe gezojn trafik.

Si ta fillojm nje postim qe permban rregulloren baze ne adsense . ketu dua me qellim te ceki dy lloj
postimesh qe perdikend mund te jen fostruese ose idioteske. por sot e verteta qendron keshtu , edhe pse
ndoshta jo e ndershme te themi se kemi dy lloje blogeresh :
1 lloj qe kan njohuri rreth temave qe hapin ose artikujve qe shkruajn ne faqet e tyre
pra keta i shkruajn tutorialet e tyre vet nga fillimi deri ne fund dhe pastaj ato i hedhin ne internet.
2 lloj i dorese se dyte i blogereve me pak njohuri ose dembel qe zgjedhin nje rruge me me pak mund , marri tutoriale
te gateshme nga te tjeret dhe me pas ato tutoriale i rieditojn dhe pas kesaj i postojn ne bloget e tyre.
pra kur them i rieditojn ata fusin fjali ” ndryshojn rreshta , fjale dhe simbone ” duke i zavendesuar ato me fjale dhe simbole tjera ,
por ka raste qe ata i fshijn disa rreshta dhe kjo ben qe edhe keto bloge te ken sukses per aprovim te plote ne adsense.

rregull baze ne postime tekstet duhet te jen te gjata dhe te kuptueshme ,

1 tjeter rregull eshte mos perdorni trafik generator , pasi kjo bjen ne kundershtim per blogin tuaj.
2 rregulli i tjeter eshte mos perdorini pop up reklama ne faqen tuaj.

3 Mundohuni qe te keni backlinks ne blogin tuaj , backlinks qe tregojn poste qe keni ne blogin tuaj.

TANI TE HYM NE DISA SHEMBUJ TE OFRUAR ME FOTO

shebulli 1 krijimi i kategorive

2 Krijimi i  Faqeve  Privaci Policy ,  Disclaimer , Contactu Us , About us

 

Krijimi i tekstit dhe paragrafet

 

Info rreth autorit , dhe Meta Tags

 

Rasti i pare Postimet e Huazuara , pra qe i keni kopjuar nga nje blog tjeter

Rieditimi i Postimit nga origjinali me larte ne postim editues

 

Rreth Faqes Info

 

Copyright 2018 All Right Reserved Foter

 

Blogi i juaj duhet te jete ne njeren nga gjuhet e pranueshme qe ofron  google , per fat te keq nuk i pranon  blogget ne gjuhen shqipe.

gjuhet e pranushme jan anglishta , gjermanishtja , italisht etj .

per te aprovuar ne google adsense hyni ne

http://google.com/adsense  pastaj paraqit aplikimin  per  blogin tuaj.

Qfare duhet te bejm pas aplikimit ne adsense , pas aplikimit ne go

ogle adsense juve ju ofrohet nje kod java
qe me pas ate kod duhet ta bartni ne blogin tuaj ” pra kur ju aplikoni.
pasi ta keni vendosur ne blogin tuaj kete kod ju do te duhet te pritni deri ne 3 dite per mesazhin e adsense
se a jeni aprovuar ose jo me blogin tuaj ( me nje fjale a i ploteson dhe aju perbahet rregulloave te adsense blogi i juaj )

Gjate kohes kur je jeni duke prite mesazhin kthyes nga google , une ju rekomandoj te beni nga 2 ose te pakten nje postim ne dite.

Dua te lus te gjith ata qe kan njohuri per adsense te me editojn ketu
sepse edhe une mund te gaboj.

( citim ky tutorial nuk sherben per blogeret profesionist )

Pres Kritika Ide dhe Syjerime per editim dhe permisim te keti tutoriali

About admin

About the Author Pajaziti is the owner and creator of SEO123.ML He is Passionate Blogger. He is sharing his full knowledge and experience in this blog. In addition to blogging, He is an engineering also interested in playing computer games, internet surfing etc. He wants to help others. Contact: Facebook, Thank you for visiting PAJAZITI. If you have any suggestion for this blog, then

Check Also

cr337 Wallpaper HQ

cr337 Wallpaper HQ For Hackers size 1000 x 900 Black and white color    Wallpaper …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »